Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligersDDD

06-02- 2018 Innovatie in de zorg: kennismaken met zorgrobot Zora

Deze kennismakingsavond is een initiatief van Bianca Hol, woonachtig in Tricht en werkzaam bij zorgorganisatie de Zorgboog (Noord-Brabant).

De Zorgboog is één van de zorgorganisaties die graag experimenteren met innovatie en technologie. Op zoek naar ideeën en mogelijkheden waarmee zij de cliënt zoveel mogelijk faciliteren en ‘ontzorgen’. Waarmee ze medewerkers kunnen ondersteunen in hun werk én kunnen bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Zorgrobot ZORA is een goed voorbeeld van een dergelijke innovatie. Tijdens
de informatieavond kunt u zelf kennismaken met ZORA. U kunt ook zelf met ZORA aan de slag. Innovatie, oftewel slimme technologische hulpmiddelen worden ook steeds vaker toegepast in de thuissituatie. Bijvoorbeeld als het gaat
om signalering van problemen naar mantelzorgers en zorgverleners. Tijdens de informatieavond vertelt KPN meer over deze domotica-oplossingen
in huis: wat is er allemaal mogelijk en wat levert het ons allemaal op?
Bent u geïnteresseerd in de laatste innovatieve snufjes in de zorg, bijvoorbeeld omdat u cliënt, mantelzorger of zorgmedewerker bent? Dan bent u van harte welkom op dinsdag 6 februari, 20.00 uur in het Dorpshuis in Tricht. Graag tot dan! 


13-02-2018 ‘Mensen helpen mens te blijven’, door Henk Fonteyn

Oud-dorpsgenoot en voormalig predikant vertelt over zijn werk bij de krijgsmacht.
Henk Fonteyn was van 1984 tot het voorjaar van 2001 predikant van de protestantse gemeente van Tricht. In 2001 besloot hij, tot verbazing van sommigen, de kerk te verruilen voor de krijgsmacht. Fonteyn volgde een verkorte officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie en werd geestelijk verzorger bij de Koninklijke Landmacht, met plaatsingen in Bussum, Soesterberg, Den Haag, Woensdrecht (een uitstapje naar de Koninklijke Luchtmacht) en tenslotte op het militair vormingscentrum Beukbergen in Huis ter Heide. Gedurende de dertien jaar dat hij bij Defensie werkzaam was, heeft hij in meerdere ernstmissies geparticipeerd, in Bosnië en Afghanistan. Op dinsdagavond 13 februari vertelt hij, inmiddels met functioneel leeftijdsontslag, over zijn jaren in het leger, over de militaire cultuur waarin hij zijn weg moest leren vinden, over de betekenis van het werk van geestelijk verzorgers bij de krijgsmacht, over de zin en onzin van militaire missies, over het spanningsveld tussen front en thuisfront. Aanvang van de avond: 20.00 uur. Toegang vrij. 
20-03-2018 Opruimen…. door Anita Pauw

Opruimen… dat kan natuurlijk iedereen! 
Ooit wel eens gehoord dat ‘rommel een spiegel van de ziel’ is? Oei, soms best confronterend! 
Iedereen kan opruimen, maar met de inzet van een opruimcoach krijgen spullen een vaste plek en indeling. Zo hou je in de toekomst meer tijd overhouden omdat je sneller de boel aan kant hebt! 
Anita geeft deze avond een gezellige, leerzame en interactieve bijeenkomst over opruimen en de opruimcoach. Leer deze avond alles over magneetplekken, Marie Kondoën, de achterliggende redenen achter ‘rommel’ en technieken om eindelijk eens die ‘kamer-zonder-bestemming’ op te ruimen.