Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligersDDD

03-04-2018 DDD: De vloer op!

Petra van den Brand gaat weer een hele avond lang leuke speloefeningen en opdrachten geven op
dinsdagavond 3 april. Voor ervaren spelers maar ook voor beginnende talenten of gewoon geïnteresseerden. Als je die hebt, mag je altijd een paar rekwisieten mee brengen. Wat vreemde of inspirerende objecten, kledingstukken, voorwerpen, petjes, hoedjes, brillen en tassen zijn altijd welkom. Vergeet niet om jouw spullen aan het eind van de avond weer mee naar huis te nemen!


17-04-2018 Geen drempel voor gedichten

Op dinsdag 17 april geeft Bert van den Berg een luchtige lezing over poëzie. Bert heeft al twee keer eerder een lezing gegeven in het dorpshuis. De lezing van 17 april tracht te laten zien dat het lezen van poëzie een aangename aanvulling op de vertrouwde leesbeleving kan zijn. De vaak gehoorde vooroordelen dat gedichten moeilijk, saai en elitair zijn, hoopt Bert weg te nemen. Luchtigheid, verrassing, diversiteit en vooral plezier zijn de sleutelwoorden voor de aanpak van de avond.
Begin maart is de bundel Knarsende natuur verschenen: een samenwerkingsverband tussen Bert en de Zaltbommelse tekenaar en schilder Peter Venrooij. In die dichtbundel kijken de makers op een wat ongebruikelijke manier naar de natuur. Berts Engelstalige geschriften worden wereldwijd gelezen op de publicatiesite www.booksie.com. Daar publiceert hij onder het pseudoniem Bert Broomberg.